Конструкции и зидария

Конструкции

Монолитните стоманобетонни конструкции се изпълняват на окончателното им място по одобрен архитектурен проект. Армировката се подрежда в кофражни форми, след това в тези форми се изсипва невтвърдилата бетонна смес и се оставя докато водата влезе в химическата реакция с цимента, а част от нея се изпарява. Кофражът се маха, когато бетонът се е втвърдил и е станал достатъчно як, за да не се разруши стоманобетонния елемент.

В стоманобетонните конструкции има следните елементи: – хоризонтални носещи елементи: плочи и греди; – вертикални носещи елементи: колони и стени. Стените може да са част от носещия скелет на сградата, но в някои случаи имат преградна функция (разделят цялата сграда на отделни помещения). Плочите могат да са етажни, покривни, др. Всички елементи на сградите носят собственото си тегло и на елементите над тях. Елементите, които служат за основа на сградата, стъпват върху земната основа и най-общо се наричат фундаменти

Тухлени зидарии

Изграждат се в съответствие с одобрен архитектурен проект с висококачествени керамични тухли. Тухлите са материал, който се произвежда от качествена глина. След формуването им тухлите се изпичат. В съвременните сгради със стоманобетонни конструкции тухлените стени обикновено не са носещи. Те могат да бъдат по фасадата – неносещи външни стени и вътрешните неносещи стени – преградни.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!