Водопроводи и канализация

Водопроводните инсталации се изграждат в съответствие с одобрен архитектурен проект, като се спазват предвидените изисквания и норми за изпълнение.

ПП Полипропилен

Полипропиленът притежава отлични химически и електроизолационни свойства. Подходящ е за употреба при температура от +5°C до + 90°C. 
От друга страна, ПП не е устойчив на износване и на атмосферни влияния. Той е термопластичен полукристален материал, като полиетилена ПЕ, но е по-устойчив и твърд и се топи при по-висока температура.
Характеристики:

 • Ниска плътност
 • Много ниска водопоглъщаемост
 • Устойчив на киселинни разтвори, разредители и почистващи течности
 • Отличен електроизолатор
 • Подходящ за приложение в хранително-вкусовата и химическата промишленост.

ПЕ Полиетилен

Полиетиленът притежава отлична химическа устойчивост, ниска водопоглъщаемост и добри електроизолационни свойства.

Подходящ е за използване при температури от – 40°C до + 80°C, устойчив е на солни разтвори, киселини, алкохол и бензин. ПЕ е неразтворим във всички видове разтворители до + 60°C.

Характеристики:

 • Много голяма удароустойчивост
 • Много висока устойчивост на износване и скъсване
 • Отлична химическа устойчивост
 • Самосмазващ се материал с добри приплъзгащи качества
 • Отлични електроизолационни свойства
 • Физиологично безвреден

Медни тръби

От металите за предпочитане са медните тръби, защото проявяват устойчивост към хлора (който се използва за дезинфекция на водата), не отделят токсични вещества и имат дълъг живот на експлоатация,  най-устойчиви са на корозия и налягане, запазват качеството на водата, имат много широк температурен диапазон на приложение.

   Канализационните инсталации се изграждат в съответствие с одобрен архитектурен проект, като се спазват предвидените изисквания и норми за изпълнение

Сградна канализация от ПВЦ

ПВЦ канализационните тръби и фасонни части притежават изключително голяма издръжливост на корозия, добри хидравлични свойства, издръжливост на изхабяване и дълъг експлоатационен живот.

Сградна канализация от полипропилен

Предимствата на тръбите и фасонните части от ПП за разлика от ПВЦ-то за канализация е по-високата работна температура (до 40 градуса) и голямото разнообразие от фасонни части на различни градуси за по-лесна направа на вътрешна канализационна инсталация.

Външна канализация от ПВЦ

PVC дебелостенните канални тръби и фасонни части се използват за изграждане на извънсградни и промишлени канализационни системи за отпадни води с диаметри от DN 110 до DN 500 и повърхностно натоварване SN 4 и SN 8. Те намират най-често приложение в площадкови канализационни мрежи, окачени канализации, при свързване на площадковите канализационни мрежи с главните канализционни колектори. PVC дебелостенните канални тръби и фасонни части притежават изключително голяма издръжливост на корозия, добри хидравлични свойства, издръжливост на изхабяване и дълъг експлотационнен живот.

Външна канализация от полиетилен

HDPE двуслойните канални гофрирани тръби са предназначени за изграждане на извънсградни и промишлени канализационни системи за отпадни и дъждовни води с външни диаметри от DN 110 до DN 1200 и повърхностно натоварване SN4 и SN8. Със специалната си гофрирана структура този вид тръби имат малко тегло, което осигурява лесен и бърз монтаж. Те са здрави и издръжливи, реагират на сеизмични и други земни движения без деформации. Начинът на свързване осигурява бърз и лесен за монтаж. Полиетиленът с висока плътност е един от най-инертните пластмасови материали и е изключително устойчив на химикали и корозия. Това осигурява на HDPE двуслойните гофрирани тръби дълготрайна здравина спрямо бетонните и метални тръби.

Външна канализация от полипропилен

PP двуслойните гофрирани канални тръби представляват канализационна система от полипропиленови тръби и фитинги, предназначена за изграждането на извънсградни канализационни клонове за отвеждане на битови, дъждовни и промишлени отпадъчни води. Те издържат на повърхностно натоварване SN 4 и SN 8 и се произвеждат по вътрешен диаметър от DN 200 до DN 2000. Системата включва и удобен начин за преход от и към гладкостенни PVC канални тръби.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!